Programma en aanmelden leergang op 28 januari en 5 februari 2015 in Amersfoort en Amsterdam

Lees hier de programmafolder.

Op woensdag 28 januari en donderdag 5 februari 2015 organiseren we opnieuw de leergang Herbestemmen | Vak van de toekomst. Titel en focus deze keer: Rekenen op herbestemming | nieuwe antwoorden op leegstand.

Het programma is samengesteld op basis van het boek Rekenen op herbestemming (december 2014, NAi010 Uitgevers) waarin 25+1 gerealiseerde herbestemmingen van na de crisis zijn onderzocht. Per project zijn het idee, de aanpak en de cijfers geanalyseerd. Samen geven de projecten antwoord op de vraag of er anno 2015 anders geïnvesteerd, geëxploiteerd en gefinancierd moet worden om herbestemming te laten slagen. De initiatiefnemers  van de 25+1 projecten gaan soms opmerkelijk klassiek te werk, maar slaan net zo vaak nieuwe wegen in. Er zijn nieuwe concepten ontwikkeld, er wordt slimmer verbouwd, tussenstappen gezet, nieuwe financiers verleid en soms zelfs premium prijzen in rekening gebracht. Zowel gebouwen als gebieden komen aan de orde tijdens de leergang.

U ontvangt het boek uiteraard bij de leergang. De docenten zijn initiatiefnemers van een of meer projecten en laten het niet bij een verhaal, maar komen ook met cijfers.

Uw docenten o.a.
Frank Strolenberg (Nationaal Programma Herbestemming) trapt af als co-auteur Rekenen op herbestemming
John van der Doelen (directeur Bouwbedrijf Hazenberg) over de casus Marienbosch en grenzeloos samenwerken
Bülent Yokus (De Nieuwe Stad) over ‘stad maken’ als verbindend concept
Marcus Fernhout (A Lab, Codum bv) over de meest opmerkelijke transformatie van het afgelopen jaar
Paul Oudeman (gemeente Amsterdam) over functies, businesscases en eigenaren in beweging krijgen
Robert Leferink (HEMbrug) over de doorbraken om van klassiek ontwikkelen te komen tot een onorthodoxe aanpak die wél werkt
Arjan de Nooijer, dNA Architectuur
Sander Gelinck, uw gastheer (id&dn | herbestemmingacademie) en auteur Rekenen op herbestemming

Locaties:
28 januari 2015: Smalle Pad 4 Amersfoort
5 februari 2015: A Lab Overhoekseplein 2, Amsterdam

Het volledige programma leest u in de programmafolder.

Aanmelden voor de leergang kan door te mailen aan leergang@herbestemmingacademie.nl of door hieronder uw gegevens in te geven. U ontvangt een bevestiging van uw deelname en separaat de factuur. Annulering kan kostenloos tot twee weken voor de start van de leergang. De kosten voor deelname bedragen € 995 exclusief BTW voor deelname aan beide dagen. De prijs in inclusief alle cursusmaterialen, twee projectbezoeken, koffie, lunches en de afsluitende borrel.

Het maximum aantal deelnemers bedraagt 20.

Meer Informatie?
Voor meer informatie kunt u bellen met Sander Gelinck [+316 447 315 75]

 

 

Captcha:
9 + 3 =